Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sundhedsmotivator.com/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6230
Om Din sundhed - Sundhedsmotivator

Hvad er “Din sundhed”?

Vejen Idrætscenter modtog tirsdag den 19. juni 2018 en donation fra TrygFonden på 2,3 mio. kr. til pilotprojektet “Din sundhed”. I “Din Sundhed” danner Vejen Idrætscenter ramme om en ny type genoptræningsforløb målrettet ikke aktive borgere. Borgere der tilbydes et forløb under “Din sundhed” vil få et individuelt forløb med adgang til træning i Vejen Idrætscenter.

Tanken er, at projektet skal bane vej for at gøre idrætsfaciliteter i Danmark til mere aktive spillere på sundhedsområdet, når det gælder rehabiliteringsforløb og generel forebyggelse af livsstilssygdomme via fysisk aktivitet, egenindsats og fællesskab.

Projektet vil få tre indgange uden gul sygesikring:

  • Efter behandling i sundhedssystemet
  • Partnerskaber med foreninger og patientforeninger
  • Egen indsats – socialt samvær

Et sundere liv og større trivsel
Fra TrygFondens side er der glæde over at kunne støtte projekt ”Din sundhed”, der rummer nye spændende muligheder for samarbejde mellem de kommunale sundhedshuse, offentlige idrætsanlæg og det frivillige foreningsliv. Peter Gæmelke fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark ser frem til at følge projektet.

– I TrygFonden arbejder vi for at styrke danskernes sundhed og trivsel. Dette projekt bringer gode kræfter i lokalsamfundet sammen på en ny måde med det formål at fremme rehabiliteringen og hjælpe borgerne til endnu bedre sundhed og trivsel. Forhåbentlig vil borgerne, som via deres genoptræningsforløb stifter bekendtskab med det lokale foreningsliv og de gode fællesskaber, der eksisterer omkring idrætsfaciliteterne, få lyst til at fortsætte indsatsen på egen hånd efterfølgende, siger Peter Gæmelke.

Fra start Pilotprojektet skal løbe til og med 2019, hvorefter det skal evalueres, videreudvikles og udbredes til idrætsanlæg rundt om i hele Danmark. TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark står bag donationen, der er givet som led i TrygFondens samlede arbejde for at øge danskernes sundhed og trivsel og give alle en plads i fællesskabet.


Styregruppen består af

  • Lene Schramm Petersen –Gruppeleder Livsstilsafdelingen, Vejen Kommune
  • Lars Steen Pedersen – Proceskonsulent
  • Thomas Rask Jensen – Bestyrelsesformand, Vejen Idrætscenter
  • Ida Hagemann – Projektchef, TrygFonden
  • Jakob Sander – Direktør, Vejen Idrætscenter

Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.


“Din Sundhed” i Vejen Idrætscenter
Vejen Idrætscenter tilbyder træning til alle. I projektet “Din Sundhed” arbejdes der med og igangsættes flere forløb målrettet borgere der ønsker at komme igang med en sundere livsstil. Af forløb er der blandt andet Krafthold for kræftramte, Diabeteshold, Tab og Vind, Sundhedsparaplyen m.fl. Læs mere om koncepterne i denne brochure.
Koncepter Din Sundhed